Vučić: Za 48 sati potpisujemo ugovor sa UAE o kupovini dronova samoubica

Vučić: Za 48 sati potpisujemo ugovor sa UAE o kupovini dronova samoubica

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će u roku od 48 časova Srbija potpisati prvi ugovor sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) o kupovini dronova samoubica iz te zemlje.

Vučić je novinarima u Abu Dabiju rekao i da se „nada“ da će za pet do šest meseci u Vojsku Srbije (VS) stići prvi domaći dronovi samoubice.

„Mi ćemo u roku od 48 časova potpisati prvi ugovor sa UAE o kupovini njihovih dronova samoubica i vrlo brzo će biti na teritoriji Srbije“, kazao je Vučić posle obilaska štandova srpske namenske industrije na Sajmu naoružanja i vojne opreme IDEX 2023 u Abu Dabiju.

Dodao je da u narednim danima očekuje eskalaciju sukoba u Ukrajini koja će po njegovim rečima, dodatno otežati poziciju Srbije.

„Pred nama je izazovan period, jasno je po izjavama predsednika Vladimira Putina da će veoma žestoko nastaviti u Ukrajini. Očekujem velike promene na ratištu za par dana i u daljem političkom delovanju ka Srbiji i sa zapadne strane i od drugih medjunarodnih faktora“, rekao je Vučić.