Vučić upozorio međunarodnu zajednicu: Razmislite sa čim dolazite u Beograd

Vučić upozorio međunarodnu zajednicu: Razmislite sa čim dolazite u Beograd

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je predstavnike međunarodne zajednice i pregovarača upozorio da razmisle sa čim dolaze u Beograd i da neke stvari neće tolerisati.

Predsednik Srbije je, komentarišući izjavu tzv. ministra unutrašnjih poslova Kosova DŽeljalja Svečlje da je Kosovo nezavisna država i da ima institucije koje su spremne da budu gospodari, rekao da za razliku od njih koji prete gospordarenjem, Srbija moli da se poštuju međunarodne javno-pravne norme.

On je rekao da je inostranih gospodara nad našim narodom bilo mnogo, ali da ih se malo zadržalo.

„Dobro je što svojom bahatošću, arogancijom i osionošću pokazuju šta stvarno misle o našem narodu i šta stvarno žele da urade“, zaključio je predsednik na konferenciji za medije nakon sastanka sa predsednicom Mađarske Katalin Novak.

Podsetimo, uBeograd danas stižu specijalni predstavnikEvropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak i savetnici za spoljnu i bezbednosnu politiku Francuske i Nemačke Emanuel Bon i Jens Pletner.

Lajčak, Pletner i Bon u Beograd dolaze iz Prištine, gde se sastaju sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.