Vučić: Odbio sam predlog Kvinte, jer ne dozvoljavam poniženje Srbije

Vučić: Odbio sam predlog Kvinte, jer ne dozvoljavam poniženje Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da je odbio predlog za kompromisno rešenje za situaciju na severu Kim koje je dobio od Kvinte jer je, kako kaže, sit politike svršenog čina.

Da je Srbija prihvatila uslove koji su joj traženi odmah bi se povukle ROSU jedinice, ali mi te uslove nismo nismo prihvatili, izjavio je Vučić.

Kako je naveo odgovarajući na pitanje šta su tačno nudile EU i Kvinta, naveo je, prvo da mi tražimo da se jedinice Rosu povuku bez njihovih uslova.

Vučić je rekao da će mere prema Prištini Srbija razmatrati i u nekoliiko narednih dana i zatim sa njima izaći.

„Želimo da pokažemo dobru volju i da ostavimo neko vreme Prištini da promene svoje lose odluke, ako ne budu zeleli mi cemo donosti mere u cilju zastite Srbije “ rekao je Vučić posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

„Od Evropske uniji tražićemo u roku od mesec dana da nam odgovori da li Briselski sproazum postoji ili ne, a i njihovo ćutanje biće odgovor da taj sporazum ne postoji“, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Na konferenciji za medije nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, a navodeći zaključke sa te sednice, istakao je da je to jedan od uslova Srbije za nastavak dijaloga.

Srbija će nastaviti da insistira na očuvanju mira, pune stabilnosti i sigurnosti za Srbe na KiM

Predsednik Srbije je izneo je nakon današnje sednice Saveta za nacionalnu bezbednost zaključke koji se tiču daljih poteza Srbije nakon jučerašnje akcije ROSU na administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje.