Vučić: Nema razgovora dok se naoružane snage Prištine ne povuku sa severa

Vučić: Nema razgovora dok se naoružane snage Prištine ne povuku sa severa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da premijer Kosova Aljbin Kurti „prodaje maglu“ i da ono što govori znači da će povući mere kada Srbija prizna nezavisno Kosovo.

Vučić je ispred crkve Svetog Đorđa u Budimpešti istakao da neće biti nikakvih razgovora dok se naoružane snage Prištine ne povuku sa severa i naglasio da je to jedino rešenje.

„Mogu da organizuju šta god hoće, neću da pristanem na ono što oni misle da ću da pristanem. Vratite se na ono što je bilo, pa onda možemo da razgovaramo“, rekao je Vučić na pitanje o navodnom organizovanju hitnog sastanka Beograda i Prištine u Briselu.

Svi u Evropi, rekao je Vučić, znaju za situaciju i da nikoga neće upoznati ni sa čim novim, ali da zemljama na Zapadu odgovara da Srbija prizna nezavisno Kosovo, što nije interes Srbije.

Vučić se pred novinarima zapitao „koje su to bile akcije Srbije prema Kosovu“ ili „koje su to bile akcije Srbije na Cetinju“.

On je pred novinarima ponovio poruku Prištine kako neće da sarađuje u pogledu potrage za nestalima, dok je na čelu Komisije za nestale Veljko Odalović, upitavši da li Priština na taj način odbacuje i mogućnost da preuzme posmrtne ostatke već identifikovanih osoba koje se vode kao nestale.