Vučić iz Njujorka: Izazvali smo im dosta nervoze, borimo se uzdignute glave

Vučić iz Njujorka: Izazvali smo im dosta nervoze, borimo se uzdignute glave

U Njujorku traje velika borba naše delegacije, na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, gde se bore za svaki glas protiv usvajanja Rezolucije o Srebrnici.

Predsednik Vučić, obraćajući se iz Njujorka, kaže da situacija oko nacrta rezolucije o Srebrenici nije jednostavna, da je ostalo još mnogo posla da pokušavamo i da se borimo da uzdignute glave izađemo iz ove situacije.

„Ovo nema veze sa pravdom i međunarodnim pravom, već geopolitičkim odnosima“, kaže Vučić i dodaje da je naše da čuvamo sopstvene interese i naglašava da je važno što je provedeno dosta vremena u Njuorku.

Vučić kaže da će ambasador Srbije u SAD Marko Đurić ostati u Njujorku do 2. maja kako bi razgovarao sa zemljama sa kojima nisu razgovarali te da će imati sastanke sa 20 zemalja. To se najviše odnosi na zemlje iz pacifičkog regiona.

„Hvala timu koji je radio naporno i svima koji se bore za Srbiju, kojima je to posao i kojima nije. Danas smo nastavili bilateralne sastanke“, rekao je Vučić i dodao da je naša delegacija noćas ima sastanak sa pet evropskih zemalja za koje smatramo da su prijateljke.

„Čim se vratimo u Beograd, praviću plan ili kako ću da se vratim ili kako ćemo da delujemo iz Beograda“, otkrio je predsednik govoreći o planovima za daljnuborbu.

Govoreći o problemima u regionu i o optužbama na račun Srbije da je faktor destabilizacije, Vučić kaže da se to uvek dešava kada nećemo da prihvatimo nečiju ucenu.

“ Ja sam im postao najveći problem na kugli zemaljskoj, samo zato što ne dozvoljavam da Srbiju gaze i zato što ne dozvoljavam da Srbe gaze. Nemci su u stanju da brutalno krše Dejtonski sporazum na najteži način, baš ih briga. I Amerikanci to znaju, zato su pustili Nemce, koje baš briga. Za ovakve odluke morate da imate saglasnost sva tri naroda. Kad im to kažete, Amerikanci napišu naslov ‘Vučićeve opasne pretnje’. Suština je da šta god mi radili, ako ne ponavljamo njihove bljuvotine o sopstvenom redu, mi ne valjamo. Lepše mi je da budem najgori na svetu nego da učinim nešto protiv Srbije“, ističe Vučić.