Vojska Srbije 12 puta jača nego pre 10 godina

Vojska Srbije 12 puta jača nego pre 10 godina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da će narednih dana razgovarati sa specijalnim izaslanikom Velike Britanije za zapadni Balkan Stjuartom Pičom, u vezi sa odnosom britanskih zvaničnika prema Kosovu i Metohiji. On je gostujući na TV Prva takođe najavio da će sredinom septembra u UN imati brojne razgovore, koje će, kako se nada, moći da iskoristi i za razgovor na tu istu temu. Istakao je i da je važno da se reši situacija oko uhapšenih Srba, za koje ne znaju ni zašto su ih uhapsili oni koji su to učinili.

„Nadam se da ćemo uspeti da sačuvamo mir, dajemo sve od sebe, ulažemo ogroman trud. To što prećutimo mnoga zlodela koja dolaze iz Prištine jeste znak ne naše slabosti, već odgovornosti”, istakao je predsednik.

Govoreći o ekonomskoj situaciji, predsednik je izjavio da Srbija ima 2,3 milijarde evra stranih direktnih investicija, što je iznad nivoa prethodne godine koja je po tom pitanju bila rekordna sa 4,4 milijarde evra. „To je ono što uz još neke stvari drži visoko i snažno podignutu srpsku ekonomiju na pijedestalu evropskih ekonomija”, rekao je Vučić. On je naglasio da država ulaže ogroman novac u Vojsku Srbije i da je naša armija danas neuporedivo snažnija. „Moramo da budemo spremni da čuvamo svoju zemlju i da je, ne daj Bože da do toga dođe, zaštitimo od bilo kakvog napada. Zato ulažemo ogroman novac u Vojsku Srbije”, rekao je Vučić.

Na pitanje da prokomentariše veliku pažnju suseda zbog njegove posete Pasuljanskim livadama i da li imaju razloga da se plaše srpske vojske, Vučić je rekao da na to ne reaguje, a da svi imaju razloga da poštuju srpsku vojsku.

Kako je rekao, razloga da se plaši nema niko.