Tepić: Izbori za EP pre zatvaranja poglavlja bili bi dokaz da nas EU želi

Tepić: Izbori za EP pre zatvaranja poglavlja bili bi dokaz da nas EU želi

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je da bi „organizovanje izbora za Evropski parlament (EP) pre zatvaranja poglavlja, odnosno što pre, u svim zemljama kandidatima za članstvo u Evropskoj uniji (EU) na kojima bi se birali predstavnici za EP koji bi imali pravo da govore bez prava glasa, bio dokaz da nas EU želi“.

Tepić je danas preuzela predsedavanje Parlamentarnim odborom za stabilizaciju i pridruživanje između EU i Srbije u Skupštini Srbije.

„Ako je EU u procesu pristupanja Srbije stalno imala dodatne uslove i zahteve i ako je već iskoračila iz osnovnog pregovaračkog okvira kada su pregovori počeli, onda može i danas da iskorači kako bi poslala jasnu poruku građanima Srbije da računaju na nas. Ovo je posebno važno zbog nikada niže podrške EU u Srbiji“, zaključila je Tepić.

Ona je podsetila da je Borko Stefanović podneo predlog Rezolucije o usaglašavanja spoljne politike sa EU Skupštini Srbije sa namerom da otvorimo raspravu o uvođenju restriktivnih mera Rusiji.