Tepić: Inspektore koji su otkrili Jovanjicu od sinoć čuva SAJ

Tepić: Inspektore koji su otkrili Jovanjicu od sinoć čuva SAJ

Narodna poslanica Marinika Tepić izjavila je da inspektore Slobodana Milenkovića i Dušana Mitića od sinoć čuvaju pripadnici Specijalne antiterotističke jedinice.

„Informacija da je ministar (Bratislav) Gašić sinoć dodelio pripadnike SAJ-a da čuvaju inspektore Milenkovića i Mitića smatram važnom pobedom, smatram hrabrošću tih inspektora da ostanu dosledni u dekriminalizaciji MUP-a i države“, rekla je Tepić u Skupštini Srbije.

Kako kaže, MUP je ovim priznao da su inspektori ugroženi i da im je život u opasnosti.

Tepić je juče rekla da će od Odbora za kontrolu službi bezbednosti, kao i Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, tražiti da se poslanicima dostavi iskaz inspektora Slobodana Milenkovića u kojem on navodi da mu se zbog svedočenja u postupku „Jovanjica“ sprema likvidacija.

Ona je tada kazala da je nuđeno da inspektore čuva JZO, kako je kazala, „jedinica čiji je komandant Marko Kričak, za kog postoje operativna saznanja da je povezan sa Zvonkom Veselinovićem i Milanom Radoičićem“.

Jedinicu JZO nisu smeli da pošalju, jer bi, prema rečima Tepić, kretanje i navike ovih inspektora bili poznati „nekome za koga postoje operativna saznanja da je saradnik kriminalnog klana“.