SPAS zvanično pristupio SNS

SPAS zvanično pristupio SNS

Glavni odbor Srpske napredne stranke (SNS) odobrio je jednoglasno da Srpski patriotski savez (SPAS) pristupi toj stranci, posle čega je predsednik države i SNS Aleksandar Vučić pozvao „naše prijatelje“ da uđu u salu gde se sednica održava.

„Dobro došli u svoju stranku“, poručio im je Vučuć, kraj kojeg je za sto, gde je vrh stranke, seo i Aleksandar Šapić.

Prethodno je Vučić rekao da je sa SPAS-om postignuta saglasnost oko svih „ključnih pitanja“, navodeći da Srbiju čekaju veliki pritisci, ali i da je potrebno nastaviti sa velikim rezultatima u ekonomiji i zdravstvu.

Vučić je na početku GO SNS izjavio da je na dnevnom redu ujedinjenje SNS i SPAS, kao i izbor predloženih kandidata u organe stranke.

„Da se borimo za jasnu većinu koja će da donosi rezultate, da naša velika porodica SNS bude politička stranka koja će da dovodi ljude, a ne samo po modelu nekih drugih koji se cepaju svako malo. Naša stranka ne sme da bude ono što su bile neke druge političke stranke, mora da vodi računa o interesima naroda i da okuplja sve kojima je to ključni cilj“, rekao je Vučić.

Dodao je da su se „saglasili oko najvažnijih ciljeva“

„Mislim da je važno da pred velike događaje i pritiske koji nas očekuju, ali rekao bih i pred nastavak izuzetnih rezultata koje postižemo u ekonomiji i zdravstvu, da nam je potrebno da imamo još više ljude, još više energije, da ne čuvamo pozicije u stranci samo unutar sebe“, rekao je.

Najavio je da će skupština stranke biti održana od 21. do 24. oktobra.

„Tri dana će trajati, imaćemo više plenuma, donositi važne odluke… A onda kad se to završi od novembra ostavljam posao u državi, a onda ćete ući u izbornu kampanju, verujem pobedničku“, rekao je Vučić.