Ruske snage su potpuno uništile 7 bolnica, oštetile još 104

Ruske snage su potpuno uništile 7 bolnica, oštetile još 104

Od početka rata u Ukrajini, ruske trupe su uništile sedam neobnovljivih bolnica i oštetile 104. U granatiranju je poginulo šest medicinskih radnika.

„Okupatori su već uništili 7 bolnica u Ukrajini koje se ne mogu obnoviti. Moraćemo da izgradimo nove bolnice u tim gradovima. 104 zdravstvene ustanove su oštećene, ali se još mogu obnoviti, od kojih smo neke brzo obnovili. nakon granatiranja, pucano je na 34 vozila hitne pomoći, od kojih većina nije u funkciji.

Poginulo je 6 medicinskih radnika, 12 je teško povređeno, ima i lakših povreda.“ izjavio je ukrajinski ministar zdravlja Viktor Ljaško.

Istovremeno je primetio da uprkos gubicima, postoji mogućnost da se u Ukrajini dobije medicinska pomoć, zdravstvene ustanove rade. Ali iz subjektivnih i objektivnih razloga, situacija se promenila.

„Medicinska sfera se pomerila i na šinama je vojne medicine. Sve funkcioniše potpuno drugačije. Danas je prioritet dostava lekova zdravstvenim ustanovama koje su u prvom planu, koje primaju ranjenike nakon urušavanja kuća sa višestrukim povrede“, dodao je Ljaško.