Počinje 16. Bledski strateški forum, Vučić učestvuje na prvom panelu

Počinje 16. Bledski strateški forum, Vučić učestvuje na prvom panelu

Na Bledu počinje 16. Strateški forum, na kojem prisustvuju brojni evropski i regionalni zvaničnici, među kojima i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji će učestvovati na prvom panelu. Vučić je najavio da će tokom boravka u Sloveniji imati niz važnih bilateralnih susreta.

Bledski strateški forum pod nazivom „Budućnost Evrope-odoleti i istrajati“ , jedan od najcenjenijih spoljno-političkih foruma u regionu, počinje danas, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće na prvom liderskom panelu ovog foruma.

Vučić je sinoć, po dolasku na Bled, priredio večeru u Počasnom konzulatu Srbije za premijere Severne Makedonije i Albanije, Zorana Zaeva i Edija Ramu, kao i gradonačelnika Ljubljane Zorana Jankovića.

„Razgovarali smo o ‘Otvorenom Balkanu’, mnogim zajedničkim inicijativama i kako građani da žive bolje“, kazao je Vučić.

Najavio je da će tokom boravka u Sloveniji imati niz važnih bilateralnih susreta.

„Imaću susrete sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, više bilatarlnih susreta sa slovenačkim liderima, Janezom Janšom i Borutom Pahorom, Miroslavom Lajčakom, verujem i sa drugim ljudima“, rekao je Vučić.

Kazao je važno da su „Otvoreni Balkan“ podržali SAD, Višegradska grupa, kao i šef danske diplomatije, te dodao da veruje da ćemo tu podršku širiti dalje.