Počeo sastanak Radne grupe za međustranački dijalog bez posredovanja stranaca

Počeo sastanak Radne grupe za međustranački dijalog bez posredovanja stranaca

U Skupštini Srbije počeo je novi sastanak Radne grupe za međustranački dijalog bez posredovanja stranaca.Na sastanak su došli lider Dveri Boško Obradović, predsednik Pokreta Dosta je bilo Saša Radulović, predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović i lider POKS Žika Gojković. U odnosu na prvi sastanak jedino nisu prisutni predstavnici stranke Zavetnici.

Demokratsku stranku Srbije predstavlja Dejan Šulkić, a u ime Srpske napredne stranke prisutan je Aleksandar Martinović kao i predsednik Republičke izborne komisije Dejan Đurđević.

Uoči ovog sastanka lider Dveri Boško Obradović rekao je da će tražiti od vlasti da kažu kada će se održati izbori, koji, da li će biti spojeni ili razdvojeni, koji će biti cenzus na tim izborima, „i za nas ključno pitanje, koje će to biti kontrolno telo koje će kontrolisati primenu sporazuma između vlasti i opozicije i kompletan predizborni i izborni proces“.

„U tom smislu, za mene jedno od pitanja koje sam postavio i prošli put jeste da li možemo da napravimo sastanak između Radne grupe vlasti i opozicije sa glavnim i odgovornim urednicima informativnih programa dva javna medijska servisa i televizija sa nacionalnom frekvencijom radi dogovora o tome da odmah imamo paket emisija u kojima će moći normalno da gostuju i predstavnici opozicije, jer ono na čemu insistiram je da nije ključna sloboda medija samo mesec dana dok traju izbori“, rekao je Obradović.