Obradović: Nemoguće pobediti vlast bez sinhronizovanog nastupa opozicije

Obradović: Nemoguće pobediti vlast bez sinhronizovanog nastupa opozicije

Niko sam ne može da pobedi sadašnju vlast, niti je moguće bilo šta uraditi na izborima ako nema sinhronizovanog nastupa opozicije, poručio je predsednik Dveri Boško Obradović.

On je na skupu u Prokuplju ponudio nekoliko principa na kojima bi ta nova komunikacija i saradnja mogli da funkcionišu, a među njima je i predlog da se svi koji žele da budu „deo dogovorenog nastupa opozicije“ obavežu da neće sarađivati sa vladajućom strankom, kao i da nema povratka na bivši režim.

„Poenta je da sarađujemo ne samo na smeni ove vlasti već i kompletnog korumpiranog sistema“, naglasio je Obradović.

To između ostalog, kako kaže, podrazumeva dogovor o međusobnom nenapadanju, posebnu kampanju za povećanje izlaznosti i motivisanje apstinenata da glasaju i zajednički poziv biračima da glasaju protiv vladajućih stranaka i da svoje poverenje pruže nekoj od izbornih listi opozicije prema svom ličnom ideološkom ili drugom izboru.

Njegov predlog obuhvata i saradnju na biračkim mestima gde bi svi članovi biračkih odbora u ime opozicije nastupaju kao jedan tim u borbi protiv bilo kakvog oblika izborne krađe.

Prema njegovom mišljenju, o broju opozicionih kolona treba konsultovati istraživače javnog mnjenja i videti da li jedna izborna lista opozicije više donosi ili odnosi glasove.

Obradović je rekao da sve opozicione kolone moraju biti pametno napravljene tako da nijedna ne ostane ispod cenzusa.

Potrebno je obratiti se i biračima vlasti, jer „bez odliva dela glasača vlasti ka opoziciji nema pobede nad vlašću“, zaključio je Obradović.