Ministar Mali u Surčinu obišao izgradnje objekata za izložbu Ekspo

Ministar Mali u Surčinu obišao izgradnje objekata za izložbu Ekspo

Ministar finansija Siniša Mali obišao je pripremne radove na lokaciji u Surčinu na kojoj će biti izgrađen novi Ekspo. Gradimo jedan postupno novi grad, istakao je Mali.

U toku su radovi na izgradnji linijske infrastrukture za potrebe razvoja nove oblasti u okviru koje će biti izgrađen Nacionalni fudbalski stadion i novi sajam, gde će biti održana Međunarodna specijalizovana izložba Ekspo, od 15. maja do 15. avgusta 2027. godine.

Takođe tu će biti izgrađen i veliki broj stambenih, poslovnih i komercijalnih zgrada, rekao je Mali i istakao da je to ogroman građevinski poduhvat koji će zaposliti kompletnu građevinsku industriju, podizvođače, kamenolome i doneti veliku korist celokupnoj privredi Srbije.

„Potvrdili smo da umemo, da znamo da pobeđujemo i evo, pobedili smo i u ovoj utakmici da budemo domaćini Ekspa 2027. Radi se, gradi se i od ovoga svi građani Srbije imaće koristi“, naglasio je Siniša Mali i dodao da je Srbija dokazala da ide napred.

Ministar finansija je dodao i da je ovo deo Beograda koji će se najviše razvijati u narednom periodu. Mali je naglasio i da kompleks Ekspa i novog Nacionalnog stadiona treba da budu završeni do kraja 2026. i da ukoliko tako ne bude, on lično preuzima odgovornost na sebe zbog toga.

„Ako uspeha bude, svi smo odgovorni, ali ako bude neuspeh, neka ja budem odgovoran, ali mi to nećemo dozvoliti“, kazao je ministar finasija.