Miloš Jovanović o izborima: „Ne pada mi na pamet da izlazim na izbore“

Miloš Jovanović o izborima: „Ne pada mi na pamet da izlazim na izbore“

Dugogodišnji politički akter i predsednik Nove demokratske stranke Srbije, Miloš Jovanović, izneo je jasan stav o predstojećim izborima u Srbiji, naglašavajući da za njega lično ne dolazi u obzir učešće na njima. U razgovoru za N1, Jovanović je istakao duboku zabrinutost zbog političke situacije u zemlji, ocenjujući je kao ozbiljniju nego što se to može površno uočiti.

Jovanović je istakao da je uveren da politički lideri u Srbiji dele istu ocenu situacije, ali da se o tome javno ne govori. Nedostatak volje za stvarnim popravljanjem izbornih uslova u zemlji i manipulacije koje se dešavaju u političkom procesu predstavljaju ozbiljne prepreke za demokratiju u Srbiji.

„Uslovi se neće promeniti do 2. juna, prekasno je za to. Nema apsolutno nikakve šanse da se tako nešto desi. Ova vlast je dokazala nebrojano puta da je lažovska“, istakao je Jovanović, jasno ukazujući na nezadovoljstvo radom trenutne vlasti i njihovim nedostacima.

Napominjući probleme u političkom sistemu, Jovanović je istakao slučajeve kupovine glasova i zloupotrebe prava na prebivalište kao vidove nepravilnosti koji ozbiljno ugrožavaju integritet izbornog procesa. Dodatno, izrazio je zabrinutost zbog političke situacije na Kosovu, optužujući aktuelnu vlast da izdaje nacionalne interese.

Ističući da su izbori bez stvarnih i ravnopravnih uslova neprihvatljivi, Jovanović je jasno stavio do znanja da u ovakvoj atmosferi njegova stranka neće učestvovati na izborima. U tom kontekstu, izrazio je očekivanje da se politički proces u zemlji preoblikuje u pravcu koji će obezbediti fer i transparentne izbore u budućnosti.