Lutovac: DS povratio poverenje građana i na dobrom putu da ga pretvori u podršku

Lutovac: DS povratio poverenje građana i na dobrom putu da ga pretvori u podršku

Veoma je važno povezati proteste sa izborima zbog stvaranja sinergije političkih stranaka i građana, rekao je Zoran Lutovac na sednici Glavnog odbora Demokratske stranke. Istakao je da je DS povratio poverenje građana i dodao da je važno da se opozicija ukrupnjava, jer nema promena, ako se svako bude bavio samo sobom.

Predsednik DS Zoran Lutovac izjavio je na sednici Glavnog odbora stranke da je DS povratio poverenje građana i da je na dobrom putu da to poverenje pretvori u podršku.

Lutovac je istakao da je važno da se opozicija ukrupnjava, jer nema nikakvih promena ako se svako bude bavio samo sobom.

Ukazao je da građani koji protestuju očekuju da bude ukrupnjavanja opozicije i dodao da je DS sa reči prešao na dela tako što je potpisao deklaraciju o zajedničkom delovanju sa strankama Zajedno i Srbija Centar i sa Rumunskom partijom.

„Da bismo imali uspeha na izborima oni moraju da budu slobodni i pošteni, a iskustvo nam govori da od kada je Aleksandar Vučić došao na vlast izbori nisu slobodni i pošteni i on nema nameru da ih učini takvima“, rekao je Lutovac. On je istakao da je potrebno da stranke opozicije izvrše pritisak da izbori budu slobodni i pošteni, a da, ako se to ne dogodi, zajedno sa građanima vodi „vidljivu kampanju koju neće moći da ignorišu ni mediji ni naše komšije“.

Lutovac je ukazao da je veoma važno povezati izbore sa protestima koji su važan instrument za stvaranje sinergije političkih stranaka i građana koja će dovesti do toga da država bude normalno uređena.

On je istakao da građani Srbije upitani ko su oni koji sigurno neće izdati i napraviti dil sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, u svim istraživanjima odgovaraju da je to Demokratska stranka.