Lutovac: Akteri afera iz vlasti neprocesuirani, jer ne postoji nezavisno sudstvo

Lutovac: Akteri afera iz vlasti neprocesuirani, jer ne postoji nezavisno sudstvo

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac ocenio je da slučaj navodnog podvođenja maloletnica od strane predsednika Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme ne bi smeo da ostane bez epiloga.

S tim u vezi, ocenio je da je Srbija „lonac koji ključa“ i da je pitanje šta će dovesti do toga da iz lonca počne da kipi.

„Podvođenje maloletnica je jedna od afera koja bi mogla to da izazove. Neke stvari se jednostavno ne mogu praštati. I to uopšte nije pitanje političke orijentacije i stranačke pripadnosti“, izjavio je Lutovac za „Danas“ .

Lutovac je kazao da se dešava da akteri afera iz vlasti ostaju neprocesuirani, jer ne posotoji nezavisno sudstvo i zbog toga što se javno mnjenje kreira „u kabinetu jednog čoveka, a kanališe preko kontrolisanih medija i kada su sve državne i paradržavne institucije u njegovoj funkciji“.

„Sada je taj čovek pod budnim okom velikih sila kojima je obećavao i šakom i kapom, ne razmišljajući o posledicama. A posledica toga je, između ostalog, da bi želeo da se oslobodi (ministra odbrane Nebojše) Stefanovića, ali ne može – ne dozvoljavaju mu“, ocenio je Lutovac.