Lazović: Za vikend protesti u 28 gradova

Lazović: Za vikend protesti u 28 gradova

Poslanik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović najavio je u emisiji Dan uživo za sledeći vikend održavanje protesta u 28 gradova u Srbiji, kao i da za budućnost postoje tri scenarija o njima, ne precizirajući njihove detalje. „Znate li čega se Vučić najviše plaši kod ovih protesta? Toga što čak i njegovi glasači podržavaju ove zahteve. čak i njegovi glasači podržavaju ove proteste“, istakao je Lazović. On je najavio u sledećem periodu „različite vidove građanskih neposlušnosti“ i uverava sve da je opozicija ujedinjenija nego ranije, kao i da se „oko svega dogovara“.

Upitan da prokomentariše tekuću sednicu Skupštine Srbije, on je rekao da opozicija želi da se „sa reči pređe na dela“.

„Mi bi, za razliku od poslanika vladajuće stranke, želeli da vidimo neka dela. Dosta nam je reči, jer je već sve rečeno. Jasno je da je neophodno okrenuti neki drugi list od onoga što se do sada dešavalo u našem društvu koje je napadnuto agresijom i nasiljem sa nacionalnih frekvencija. Ali, čini se da vlast po svaku cenu želi da zadrži svoje pozicije. I sada se to razvlači, verovatno da bi pokušali da uguše proteste, a mi bi da ih održimo i da dođe do promena“, kazao je Lazović.

Prema njegovim rečima, u trenutnoj situaciji vlasti odgovara da sednica Skupštine Srbije što duže traje, kao bi se otupela oštrica argumenata kako bi se smenio Gašić.

„Oni tu ne vide nikakav problem, a čovek nije ni trebao da bude ministar. Što se nas tiče, on bi trebalo da bude smenjen, a oni žele da umrtve tu ideju i da se izvuku“, ocenio je Lazović.

Upozorio je da vlast sa vremena na vreme bira mete iz javnog života koje tagetira. Kao primer, naveo je glumce, a sada upozorava da su to studenti.