Kancelarija za KiM: Prištinski  specijalci pretukli trojicu Srba iz Varaga

Kancelarija za KiM: Prištinski specijalci pretukli trojicu Srba iz Varaga

Pripadnici specijalne jedinice prištinske policije FIT pretukli su trojicu Srba iz sela Gornje Varage, saopštava Kancelarija za KiM. Povređeni su, nakon incidenta sami zatražili lekarsku pomoć, a težina povreda će se utvrditi.

Pripadnici specijalnog odreda kosovske policije Aljbina Kurtija brutalno su pretukli trojicu Srba iz sela Gornje Varage u opštini Zubin Potok, čime je nastavljena spirala nasilja kojom Priština proteklih dana nastoji da na svaki način onemogući i pomisao na normalan život srpskog naroda na severu Kosova i Metohije, saopštila je Kancelarija za KiM.

Srbi M. R., M. S. i M. J. su se još jutros uputili do svoje stare šumske kuće u seču drva za ogrev, kada su ih po povratku zaustavili pripadnici FIT-a, pretukli, šutirajući ih i udarajući po telu, uz vulgarne psovke i uvrede na nacionalnoj osnovi, navodi se u saopštenju.

Kurtijevi specijalci su prema svedočenju povređenih, Srbima poručili da na severu Kosova i Metohije nemaju šta da traže.

Povređeni su, nakon incidenta sami zatražili lekarsku pomoć, a težina zadobijenih povreda će se utvrditi.

Verbalno nasilje, proizvoljni upadi u kuće i fizički nasrtaji na Srbe su svakodnevna karakteristika Kurtijeve okupacije severa Kosova i Metohije, zbog čega Beograd i insistira na povlačenju sprovodilaca terora iz opština severno od Ibra i raspoređivanje jedinica Kfora, navodi Kancelarija za KiM.