Jovanović: SNS misli da je Srbija samo njihova, to je ludilo koje zabrinjava

Jovanović: SNS misli da je Srbija samo njihova, to je ludilo koje zabrinjava

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović ocenio je da je „najvažnija mera za oslobađanje institucija“ u Srbiji promena izbornog sistema, čime bi građani ubuduće glasali za lokalne odbornike, gradonačelnike i poslanike po imenu i prezimenu. Jovanović je sinoć u Pančevu u razgovoru sa građanima ocenio da bi takva promena „uništila današnju SNS-ovu partijsku državu“.

„Ako hoćete nezavisno i slobodno pravosuđe, slobodne medije, nekorumpiranu policiju vi morate da uništite snagu stranaka i to se radi promenom izbornog sistema. Većinski izbornim sistemom ćemo omogućiti građanima da znaju za koga glasaju, od odbornika i gradonačelnika do narodnih poslanika“, naveo je Jovanović a preneo Novi DSS.

Ocenio je da bez uvođenja većinskog izbornog sistema, Srbija „neće prodisati“ jer će po njegovim rečima, ostati „sistemska mogućnost da neko bez skrupula zavlada na način na koji je zavladao Aleksandar Vučić“.

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije je ocenio i da je „nezadovoljstvo naroda ogromno zbog siledžijskog ponašanja Srpske napredne stranke“.

„Obišli smo desetak gradova od početka septembra, i poredeći situaciju pre samo šest meseci ili godinu dana, danas je mnogo veće nezadovoljstvo, prosto ljudi vape za promenama. U normalnoj državi promena vlasti je elementarna stvar. Šta više kad je jedna vlast 12 godina na tim pozicijama onda je i zdravo promeniti vlast“, naveo je Jovanović.

Ocenio je da građani „trpe stranački pritisak SNS-a“ i da im je „dosta svega toga“.

„SNS je došao u situaciju da misli da je Srbija samo njihova. To je ludilo, posebno psihološko stanje koje zabrinjava i očigledno je da oni neće pustiti ni pedalj vlasti. Nadam se da neće otići preko one mere koje će naterati naš narod da bude fizičkih sukoba na ulici, da padne krv, da dođe do tuče“, naveo je Jovanović.