Jeremić: Nisam se kandidovao na izborima, jer držim reč

Jeremić: Nisam se kandidovao na izborima, jer držim reč

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da se na predstojećim izborima nije kandidovao ni za jednu državnu funkciju jer drži reč, pošto je ranije najavio da neće biti kandidat.

„Nisam se kandidovao jer politika ne sme da bude isključivo trčanje za funkcijama, već da čovek svojim znanjem i sposobnostima pokuša da doprinese javnom interesu najbolje što ume. Ja tako vidim stvari“, rekao je Jeremić za portal Nova.rs, a prenosi Narodna stranka u saopštenju.

Jeremić je dodao da se nije kandidovao i jer smatra da bi trebalo pružiti priliku mlađima, da steknu „dragoceno iskustvo koje će im jako koristiti na njihovom razvojnom putu“.

Jeremić je istakao da će vlast u narednih nekoliko nedelja, odnosno do izbora 3. aprila, pokušati da „ubije ideju da se kampanja odvija i da uopšte i ima izbora“.

Jeremić je dodao da je ponašanje Vučića povodom krize u Ukrajini potvrdilo da predsednik SNS-a svaku temu može da zloupotrebi zarad ostvarivanja kratkoročnih političkih ciljeva, ne razmišljajući o posledicama, i da je tako i „mahao slikama magacina sa graškom, pasuljem i sardinama“.

Jeremić, koji je bivši predsednik Generalne skupštine UN, naveo je da je Vučić u roku od 48 sati od objavljivanja saopštenja Saveta za nacionalnu bezbednost promenio stav i glasao u UN za osudu Rusije, navodi u saopštenju Narodna stranka.

Jeremić je rekao da je ono što je predsednik Srbije mogao da uradi jeste da zadrži neutralnost i da ponudi predstavnicima Rusije i Ukrajine da pregovaraju u Beogradu, ali da to nije učinio, jer je obećao Zapadu da će uvesti sankcije Moskvi.