Đilas: Razlika između Beograda i ostatka Srbije – jasna

Đilas: Razlika između Beograda i ostatka Srbije – jasna

U intervjuu za dnevni list „Nova“, predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas istakao je jasnu razliku između Beograda i ostatka Srbije u vezi sa izborima, navodeći da je u glavnom gradu već došlo do krađe, što je rezultiralo ponavljanjem glasanja. Odbacivši mogućnost pomeranja izbora za jesen, Đilas je naglasio da stranka neće pozivati građane da bojkotuju izbore.

Govoreći o odnosima unutar opozicije, Đilas je istakao da je odgovornost za kraj koalicije „Srbija protiv nasilja“ na svima koji su je formirali. Nastavljajući diskusiju o bojkotu, Đilas je objasnio da je Beograd već prošao kroz izbornu krađu, dok u drugim opštinama izbori predstavljaju prvi put posle četiri godine.

Na pitanje o podršci Proglasa za borbu za izborne uslove, Đilas je istakao zahvalnost, ali izrazio nadu da to neće demotivisati ljude da nastave borbu za promene u Srbiji.

Đilas je takođe komentarisao uključivanje Save Manojlovića u izbornu trku, izražavajući zainteresovanost za čuti stavove i organizacije koju on predstavlja.

Na kraju, Đilas je izrazio skeptičnost u vezi sa mogućnošću pomeranja izbora za jesen, ističući da su šanse za to skoro nepostojeće, te da je promena stava nekih partnera loše uticala na odnose unutar opozicije, ali da to neće sprečiti saradnju u budućnosti.