DS: Po školama prave spiskove za kontramiting, a republičko takmičenje se odlažu

DS: Po školama prave spiskove za kontramiting, a republičko takmičenje se odlažu

Resorni odbor Demokratske stranke (DS) za obrazovanje zatražio je danas od vlasti da odmah zaustavi pritiske na nastavnike u Boru, od kojih se traži da idu na sutrašnji miting koji organizuje predsednik srpske napredne stranke Aleksandar Vučić.

U saopštenju DS navodi da „član Gradskog veća za prosvetu i demografski razvoj Bora Aleksandar Bogosavljević obilazi škole i zahteva od direktora i pojedinih sindikata da popune kvote za odlazak u Beograd“.

„Škole u Boru trpe do sada neviđeni pritisak da obezbede veliki broj nastavnika koji bi sutra trebalo da statiraju i aplaudiraju čoveku koji je uzurpirao sve grane vlasti. Zaposleni na određeni su u strahu da im neće biti produžen ugovor, a oni koji imaju ugovor za stalno znaju da mogu sutra da budu predmet osvete. Ipak, ogromna većina nastavnika neće pristati na bilo kakve savete, ucene ili pretnje i neće ići na miting onih koji više od deceniju uništavaju obrazovanje u Srbiji“, navodi se u saopštenju.

DS navodi i da su, samo nekoliko dana pred republičko takmičenje „Šta znaš o saobraćaju“, nastavnici i učenici iz Bora obavešteni da se ovo takmičenje planirano za sutra odlaže, kao i da je razlog verovatno to što ne može da se obezbedi prevoz za učenike.