Đilas: Proglašen sam izdajnikom, a nisam ni seo da razgovaram

Đilas: Proglašen sam izdajnikom, a nisam ni seo da razgovaram

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas oglasio se nakon što je dobio poziv da sutra u predsedništvu Srbije razgovara sa Aleksandrom Vučićem, a koji je izazvao lavinu reakcija na političkoj sceni.

„Dva puta sam poslednjih godina okupljao opoziciju i nezavisne intelektualce u želji da smenimo vlast Srpske napredne stranke, a sada sam proglašen izdajnikom od pojedinih opozicionara i pre nego što sam seo da razgovaram“, navodi Đilas i dodaje:

„U Srbiji koja se davi u mržnji i podelama bez šanse za napredak, kao predsednik Stranke slobode i pravde idem da razgovaram sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da odbranim volju Beograđana koji su glasali za promene. Oni koji imaju sumnju šta ću da kažem, nisu izgleda nikad ni bili dostojni podrške koju sam im dao da budu naši kandidati i kad drugi nisu verovali u njih“, istakao je lider SSP.

Kao nekada Miloševiću i Vučiću ću reći sve što mislim o njegovoj vlasti i što sam toliko puta javno govorio, uveren da ću uspeti da vodim dijalog u višem interesu građana i države, za smanjenje tenzija sa željom da Srbija bude demokratska zemlja, napomenuo je on.

„U normalnoj zemlji razgovor predstavnika vlasti i opozicije ne bi ni bio događaj, a pošto nemamo takvo društvo želim da povlačim poteze koji će, verujem, doprineti normalnosti i smanjenju podela u Srbiji“, zaključio je Đilas.