Dašić: Izbori 2. juna bolje rešenje među gomilom loših

Dašić: Izbori 2. juna bolje rešenje među gomilom loših

Danijel Dašić iz Centra za decentralizaciju rekao je za N1 da je odluka da se izbori održe 2. juna bolje rešenje među gomilom loših, kao i da je gotovo siguran da će u Nišu doći do promene vlasti.

„Mislim da je najbolje što je opozicija uspela da se izbori, da napravi dovoljan pritisiak da se objedine svi ostali izbori, jer to drastično smanjuje manipulativnu moć režima da raznoraznim eksurzijama glasača dovede do prekrajanja glasova i standardnog izbornog inženjeringa“, rekao je on za N1.

Dašić još i dodaje: „Videći da je ‘Bosnaekspres ispao iz šina, preostaje samo prevoženje birača iz ovih 65 gradova što su imali izbore decembra, što bitno limitira mogućnost da pokriju nedostajuća biračka mesta i glasove u Beogradu, Novom Sadu i Nišu… Očito da su očekivali da će tu istu gomilu ljudi pokušati da iskoriste u Beogradu, da bi ih kasnije ponovo upotrebili u Novom Sadu i Nišu“.

Govoreći o Nišu, kaže da je dobra stvar to što su se posle izbora 17. decembra pokazale neke brojke gde je Niš grad u kome je, kako kaže, sasvim sigurno da će doći do promene vlasti. „Ako izbacimo taj inženjering i fantomske glasače, protiv čega već imamo efikasne vakcine koje ćemo videti u narednih nekoliko dana. Postoji mogućnost da konačno dođemo do jedne promene vlasti koja ce ići u korist građana i doprineti da cela država iz Niša možda dobije neku vakcinu koja će moći da ukloni ovu bolest koja je zahvatila državu“, navodi naš sagovornik.

Na pitanje N1 da li postoji prostor za promenu, on kaže: „Gde postoji volja, postoji prostor… Pošto vlast nije voljna da napravi bilo kakav ustupak, nama je zadatak da pritisnemo dovoljno, kao što smo pritisli da Ana Brnabić od „neustavnog“ i „ne pada joj napamet“, dođe do toga da ipak nešto može da se uradi“.

Dašić je takođe učestvovao u potpisivanju sporazuma o nesaradnji sa SNS i koalicionim partnerima, odlučivši da podrži ujedinjenu opoziciju oko široke koalicije „Srbija protiv nasilja“.