Dačić demantovao da je bio na konferenciji u Moskvi

Dačić demantovao da je bio na konferenciji u Moskvi

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić demantovao je danas da je bio u Moskvi na međunarodnoj konferenciji o bezbednosti.

Beogradski mediji su sinoć objavili da na 11. Međunarodnom sastanku visokih predstavnika zaduženih za pitanja bezbednosti Srbiju predstavljaju direktor BIA Aleksandar Vulin i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

„Prvo je trebalo da me pitaju pa onda da napišu, dok sam bio na večeri sa gospodinom Osmanijem ovde u Beogradu objavljeno je da sam bio u Moskvi. Izgleda da smo ti i ja zajedno bili u Moskvi“, rekao je Dačić novinarima nakon sastanka sa makedonskim kolegom Bujarom Osmanijem.

On je rekao da na konferenciju nije ni pozvan i da nigde ne ide tajno.

„To je objavljeno sa negativnom konotacijom, da je reč o tome da je neko krišom otišao u Moskvu“, rekao je ministar i dodao da je juče trebalo da prisustvuje konferenciji u Sarajevu, ali da je otkazao zbog priprema za sutrašnji miting u Beogradu.

Ocenio je da se radi o hibridnom ratu i lažnim vestima koje „poseju“ sa svih strana sveta.

„Zašto bi neko učestvovao tajno na javnom sastanku gde će svako da ga slika, pa što nije objavljena moja slika sa sastanka, ja bih se prvi slikao“, rekao je Dačić.