Brnabićeva o odluci Incka: Loša vest koja dodatno komplikuje situaciju u BiH

Brnabićeva o odluci Incka: Loša vest koja dodatno komplikuje situaciju u BiH

Valentin Incko će odlukom da zabrani negiranje genocida u BiH izložiti sve ljude u RS i zvaničnike Srpske još većem pritisku, kaže predsednica Vlade Ana Brnabić.

Premijerka Ana Brnabić ocenila je kao lošu vest odluku odlazećeg visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Valentina Incka da nametne zabranu negiranja genocida i ocenila da će to još više udaljiti Sarajevo i Federaciju od RS i stavova Srpske.

„Mislim da je loša politička odluka“, rekla je Brnabićeva u intervjuu za Tanjug , povodom odluke Incka da nametne dopune Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i dodala da to samo dodatno komplikuje situaciju u toj zemlji.

Prema njenim rečima, tom odlukom Incko će izložiti sve ljude u RS i zvaničnike Srpske još većem pritisku i dodala da je on tu odluku doneo sada jer odlazi, a i zato što je želeo da ostavi to kao svoj spomenik, legat bez obzira šta će odluka doneti BiH.

„Mislim da je nepromišljena i neodgovorna odluka, posebno zato što ona predviđa i kaznu zatvora posebno za predstavnike institucija“, naglasila je predsednica Vlade.

Rekla je da je to nešto što će napraviti veliki problem.