Brnabić: Za osiguranje energenata za zimu neophodan regionalni pristup

Brnabić: Za osiguranje energenata za zimu neophodan regionalni pristup

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je da je za osiguranje snabdevanja energentima za predstojeću zimu neophodan zajednički, regionalni pristup, jer je to pitanje od posebnog interesa i za Srbiju i za region.

Ona je razgovarala sa predsednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem o energetici, snabdevanju tržišta hranom i zajedničkim projektima sa Republikom Srpskom, navodi se u saopštenju.

Brnabić je ocenila da je inicijativa Otvoreni Balkan dobra platforma za rešavanje pitanja energetike u interesu čitavog regiona. Premijer Višković rekao da Republika Srpska nastoji da osigura sve neophodne resurse potrebne za zimu, u svetlu aktuelne situacije na svetskom tržištu.

Brnabić je navela da je u toku više vitalnih zajedničkih projekata Srbije i Republike Srpske, od kojih su najznačajniji oni u oblasti energetike i infrastrukture.

Višković i Brnabić dogovorili su dalju koordinaciju u realizaciji tih projekata i međusobnu podršku u vezi sa snabdevanjem tržišta proizvodima bitnih za građane.