Brnabić: Niko neće bojkotovati izbore, ne izlaze samo tamo gde vide da su slabi

Brnabić: Niko neće bojkotovati izbore, ne izlaze samo tamo gde vide da su slabi

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da ne postoji bojkot izbora od strane opozicije, već da ne izlaze samo tamo gde vide da su slabi, a kada je reč o razgovorima koji se vode između vlasti i opozicije u parlamentu napominje da jedino stranke vlasti uvek dolaze na njih.

„U ovom trenutku postoje tri osnovne teze koje oni guraju, a koje su netačne. Prva je da postoji bojkot. Niko neće bojkotovati izbore. I vi vidite da su se oni tu izvukli na to – pa dobro, ali mogu naši lokalni odbori da kažu gde će i gde neće. Dakle, niko ne bojkotuje izbore. U Novom Sadu svi idu zajedno, u nekim drugim lokalnim samopravama…. Tamo gde oni vide da su slabi, oni tu neće da izađu zato što kao fol bojkotu izbore. A tamo gde misle da su malo jači, oni će tamo da izađu zato što kao tamo ne bojkotuju izbore“, rekla je Brnabić na TV Prva.

Druga teza je, kaže, da su oni razjedinjeni, a ujedinjeniji su nego ikada.

„Jedino što su uradili je da su uspeli da izbace Dragana Đilasa. Uspeli su da ga izbace zato što je bio najnepopularniji i onda na tom talasu, u stvari, sada grade neki novi imidž. A da su razjedinjeni, pa koliko su razjedinjeni, opet najbolje pokazuje primer Novog Sada, gde idu svi zajedno. I koliko im je do vlasti stalo po svaku cenu i koliko nikakvih principa još jednom se pokazuje da nemaju najbolje govori to što vi imate, na primer, jednog Miloša Jovanovića koji ide u koaliciju sa onima koji pale srpske zastave“, rekla je ona.

Navela je da je treća teza da su tu neki novi ljudi i ocenila da to nije tačno, već su se, kaže, rešili nekoga ko je do juče bio lider opozicije, Dragana Đilasa, koji je, kako je ocenila, bio i obrazovaniji i pametniji. „To su te tri teze koje oni guraju, a koje ne stoje“, rekla je Brnabić.

Ana Brnabić izjavila je da veruje da će rezolucija o Srebrenici u maju doći na glasanje u UN, a istovremeno je istakla da je ovo što je uspeo u Njujorku da uradi predsednik Aleksandar Vučić neverovatna pobeda.

„On je uspeo sa čitavim timom ljudi. Ali na kraju krajeva, on je najviše uradio ovih pet dana boravka u Njujorku sa velikim brojem sastanaka, sa skoro svim delegacijama… Da se čujete praktično sa skoro svim državnicima sveta, što je u UN 190 država, za pet dana, to je napor koji niko ne može da zamisli. Uspeo je do te mere da ih prodrma da oni više nisu sigurni kako će u stvari proći na tom glasanju. I to je nezamisliva pobeda Srbije. I da oni to odlože“, rekla je Brnabić na TV Prva.

Ona je dodala da oni koji guraju usvajanje rezolucije u UN vrše ozbiljne pretnje i pritiske.

„To nikakve veze više sa diplomatijom nema. To više nisu ni pritisci, to su ozbiljne pretnje. Ne glasaš li – uradićemo to to i to. Nema više kredita, investicija, podrške u ovome, ili ćemo direktno nešto protiv vas raditi. To više nije diplomatija, to su brutalne pretnje i to vam na kraju krajeva prikazuje kako trenutno izgleda svetski poredak“, dodala je ona.