Obradović: Do kraja jula će se znati da li će biti boljih izbornih uslova

Obradović: Do kraja jula će se znati da li će biti boljih izbornih uslova

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da su tokom dijaloga o poboljšanju izbornih uslova izneti zahtevi na koje vlast treba odgovoriti do kraja jula, kada će se znati „da li ćemo imati poboljšanje izbornih uslova“, ili, kako je najavio, on više neće učestvovati u tim razgovorima.

Obradović je za televiziju Prva izjavio da su „mediji tema svih dijaloga“, kao i da je poslednji predlog upućen vlasti da sve televizije i medijski javni servisi imaju obavezu da u svim emisijama „tretiraju opoziciju na isti ravnopravni način kao i vlast“.

Lider Dveri je ocenio da dijaloga ne bi bilo da bojkot prošlogodišnjih izbora nije bio uspešan, da je „sam dijalog na koji je vlast pristala dokaz da izbori nisu bili fer ni pošteni“, kao i da pregovorima sa opozicijom „vlast traži legitimitet za sledeće izbore“.

Obradović je rekao i da su na dosadašnjim sastancima sa predstavnicima vlasti izneti svi zahtevi opozicije, koji se tiču izbornog dana i izborne kampanje, kao i da je on zatražio formiranje „zajedničkog nadzornog odbora koji će kontrolisati ono o čemu se postigne dogovor“.