Bilčik: Početak konsultacija o međustranačkom dijalogu možda krajem aprila

Bilčik: Početak konsultacija o međustranačkom dijalogu možda krajem aprila

U Evropskom parlamentu i dalje nemaju konkretan vremenski okvir za sastanke koji bi trebalo da se vode u okviru druge faze međustranačkog dijaloga u Srbiji.

Izvestilac EP za Srbiju Vladimir Bilčik za Tanjug kaže da se trenutno odvija „tehnička faza planiranja“ nastavka dijaloga, a početak konsultacija najavljuje najranije do kraja aprila.

„Mi smo u tehničkoj fazi planiranja, zakazivanja sastanaka sa svim učesnicima, u kontaktima smo sa našim partnerima kako bi dogovorili svima prihvatljive datume. Čim se sastanci preciziraju, moći ćemo da počnemo sa konsultacijama, možda već u naredne dve nedelje“, kaže Bilčik.

Evropski parlamentarci koji učestvuju u posredovanju u međustranačkom dijalogu u Srbiji kažu za Tanjug da spremnost za nastavak procesa postoji sa obe strane.

Dodaje se da se u okviru pripremnog procesa virtualno odvijaju bilateralni sastanci i sa opozicionim partijama u Srbiji kako bi se precizirale najvažnije teme nastavka razgovora kao što su mediji, uslovi za izbore i okončanje bojkota izbora.