Krvokapić: Anu Brnabić u Crnoj Gori ima ko da dočeka

Krvokapić: Anu Brnabić u Crnoj Gori ima ko da dočeka

Krivokapić je crnogorskoj agenciji MINA rekao da nije pitanje ko će dočekati premijerku Srbije, nego „da li će ona naći vremena da dodje i da pozdravi sve one koji bi je rado videli u Crnoj Gori, jer je ona predsednica Vlade bratske i susedne Srbije“.

On je povodom izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je premijerki Ani Brnabić „nezgodno“ da ode u zvaničnu posetu Crnoj Gori jer nema ko da je dočeka na aerodromu, rekao da gradjani Srbije i Crne Gore žele da se odnosi normalizuju.

„I našem narodu ne bi trebalo ispostavljati probleme u vidu tehničkih pitanja hoće li premijerku dočekati otpravnik poslova ili ambasador. I u tom formalnom smislu ima je ko dočekati“, rekao je Krivokapić.

On je istakao da je poziv i dalje otvoren za „najbliže susede“, sa kojima crnogorski zvaničnici dele „ljubav i brigu za gradjane, bilo da žive u Srbiji ili Crnoj Gori“.

„Dobrodošla je i ona i svako iz Srbije, jer mi nećemo odustati od pokušaja da normalizujemo odnose dve države“, poručio je Krivokapić.

Kako je naveo, odustati od toga značilo bi odustati od rodjaka, braće, prijatelja, istorije, tradicije.

„A mi smo jedan režim, izmedju ostalog, poslali u prošlost baš zbog činjenice da je hteo da nam upravo sve to oduzme“, dodao je Krivokapić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je ranije da Brnabić ne može da ode Crnu Goru, jer kako je naveo, nema ko da je dočeka.