Brnabić: Ponosni smo na rezultate u borbi protiv korone; da smo slušali deo opozicije propali bismo

Brnabić: Ponosni smo na rezultate u borbi protiv korone; da smo slušali deo opozicije propali bismo

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da gradjani treba da budu ponosni na rezulate „koje smo svi zajedno postigli“ u borbi protiv korone, navodeći da je Srbija u zdravstvenom i privrednom smislu medju najboljima u odnosu na sve druge zemlje.

„Razumem da su ljudi umorni od svega, ali moramo izdržati do kraja, a kraj je kad dodje vakcina“, rekla je Brnabić, za TV Pink. Prema njenom rečima, Srbija će medju prvima dobiti vakcinu i neće „štedeti“, kao i da se razgovara sa svim proizvodjačima kako bi to bila najbolja i najbezbednija vakcina.

Ona je navela kako veruje da će sa sadašnjim merama i odgovornošću gradjana situacija popraviti, ali se država „neće libiti da uvede restriktivnije mere da bi se sačuvali ljudski životi ali i privreda“.

Kako je rekla, zahvaljujući privredi koja puni budžet moguće je pokriti enormne troškove u borbi protiv korone, kao i da je postignut najbolji „balans“ kod uvodjenja mera.

Navodeći da je Srbija još uvek u zelenoj zoni, ona je rekla da je zdravstveni sistem na nogama i da ima još slobodnih mesta u bolnicama.

/* Ona je navela da su vlasti bile izložene „pritisku vanparlamentarne opozicije, koja je vanparlamentarna jer radi kako radi, ali su donošene mere u skladu sa onim što je preporučivao Krizni štab za borbu protiv korone.“

„Da smo njih slušali propali bismo i zdravstveno i ekonomski. Ovo nije politička borba i ne treba da situaciju koriste za glupe, jefitne, populističke poene. Narod nije glup i zna šta su pričali samo pre dva meseca a sada drugačije. A istovremeno njihovi kafići rade“, rekla je Brnabić.