Aleksić: Očekujem da policija uhapsi onog ko je nosio lutku s likom Vučića

Aleksić: Očekujem da policija uhapsi onog ko je nosio lutku s likom Vučića

Premijerka Srbije Ana Brnabić podelila je na Tviteru fotografiju sa petog protesta protiv nasilja na kojoj je transparent sa kojeg visi lutka sa likom Aleksandra Vučića na vešalima.

Ona je javno upitala kako to objasniti deci, a njen tvit i fotografiju deli veliki broj članova SNS.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić kao jedan od organizatora protesta ističe da je sramno sa koliko nepoštovanja se predstavnici režima odnose prema stotinama hiljada građana koji se već pet nedelja na ulicama bore za Srbiju protiv nasilja.

„Umesto da ispune zahteve koji bi popravili stanje u društvu, oni nastavljaju sa svojim provokatorima i maniplacijama da menjaju teze i produbljuju podele, mržnju i agresiju. Čovek koji je nosio nekakvu lutku među sto hiljada ljudi, a koga su oni snimili, nema nikakve veze sa organizacijom protesta. Svaki protest je prošao mirno, dostojanstveno i nenasilno, kao i jučerašnji. Jedini pokušaji da to bude drugačije su od strane režima koji ubacivanjem nekih nasilnih neformalnih grupa i pojedinaca sa nekakvim lutkama žele da oskrnave ove proteste“, navodi Aleksić.

On je dodao da očekuje da će policija i tužilaštvo reagovati i uhapsiti čoveka koji je nosio lutku kojom se preti Vučiću, „ako za to ima osnova, ako ne, onda to dokazuje ko stoji iza te podmetačine“.