Adam Šukalo imenovan za Vučićevog savetnika

Adam Šukalo imenovan za Vučićevog savetnika

Adam Šukalo imenovan je na funkciju savetnika predsednika Srbije za regionalna pitanja od 15. marta 2023. godine, objavljeno je u Službenom glasniku.

Adam Šukalo je diplomirani pravnik, član Srpske napredne stranke i poslanik Skupštine Srbije u prošlom mandatu, a prethodno je bio i samostalni poslanik u Skupštini Republike Srpske, u periodu od 2014. do 2018. godine.

Kako prenosi N1, u septembru 2022. godine, Adam Šukalo bio je među šest osoba privedenih u Banjaluci zbog „sumnje na uticaj na birače“.

„Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka je od strane policijskih službenika MUP RS, Uprave kriminalističke policije, obaveštena je o postojanju operativnih saznanja da postoji mogućnost uticaja na birače od strane šest lica, koji će biti ispitani na te okolnosti. Šest lica je informativno ispitano, a nakon ispitivanja lica su napustila službene prostorije MUP RS. U vezi sa vašim pitanjem da li će lica biti pozvana na razgovor u Tužilaštvo obaveštavamo vas da pomenuta lica neće biti pozvana na razgovor u Tužilaštvo“, navelo je tada Okružno javno tužilaštvo Banjaluka u odgovoru redakciji N1 Sarajevo.

„Predmet“ ovog policijskog nadzora bili su, pored tada već bivšeg poslanika SNS u Skupštini Srbije – i funkcioner SNS i bivši rukometaš Vladimir Mandić, zatim Slobodan Lazović i Zlatko Selimović iz Trebinja, kao i Dejan Slijepčević iz Gacka.