Priština pokrenula istragu o incidentu kod Leposavića kada je u pucnjavi ROSU ranjen Srbin

Priština pokrenula istragu o incidentu kod Leposavića kada je u pucnjavi ROSU ranjen Srbin

Policijski inspektorat tzv. Kosova (PIK), pokrenuo je istragu o incidentu koji se dogodio u ponedeljak na Bistričkom mostu u opštini Leposavić – kada je takozvana Kosovska policija zapucala na automobil koji ih je navodno napao i udario, piše Sputnjik.

O jučerašnjem incidentu kod punkta na Bistričkom mostu prva se oglasila Kancelarija za KiM, navodeći da su pripadnici Specijalne jedinice Kosovske policije pucali na vozilo u kojem su se nalazila dvojica Srba. Precizirali su da je tada povređen M. D, a da je njegov saputnik D. S. prošao bez povreda.

I dok iz ove institucije tvrde da je na dvojicu momaka pucano, jer oni nisu „želeli da dozvole da ih bez ikakvog osnova i razloga Rosu policija maltretira“, iz policije uodgovoruza KoSSev naveli su da su službenici pucali zato što su se „osećali ugroženo“, odnosno zbog toga što je vozač putničkog vozila, navodno, udario u policijsko vozilo i odbio da se zaustavi.

Tvrde da je jedinica koja se nalazi na ovom punktu, pokušala da zaustavi vozilo u kojem su se nalazili mladići, a da su oni navodno to odbili, udarivši vozilom u policijski automobil. Nakon toga, službenici su otvorili paljbu iz vatrenog oružja.

Kako su iz PIK-a naveli za Kallxo, za ovaj slučaj angažovali su tim istražitelja.

„PIK potvrđuje da je obavešten od strane policije u vezi sa ovim slučajem. Odmah je angažovan tim istražitelja PIK-a, dok će ostale radnje biti preduzete u skladu sa zakonskim ovlašćenjima PIK-a“, naveli su iz PIK-a.