Senegalska vojska zaplenila gotovo tri tone kokaina na brodu sa desetočlanom posadom

Senegalska vojska zaplenila gotovo tri tone kokaina na brodu sa desetočlanom posadom

Senegalska vojska je saopštila da je zaplenila skoro tri tone čistog kokaina na brodu s desetočlanom posadom. Patrolni čamac je presreo brod na Atlantskom okeanu, oko 150 kilometara od obale kod Dakara. Zaplenjeni teret, koji sadrži 2.975 tona kokaina, bio je deo međunarodne trgovine drogom.

Brod je prevezen u pomorsku bazu u Dakaru, gde se vrši identifikacija i prebrojavanje zaplenjenih proizvoda. U posadi broda nalazi se jedan Senegalac, a istraga je u toku. Ovo nije prvi put da je Senegal suočen s pokušajima krijumčarenja droge, s obzirom na geografski položaj te zemlje koji je čini tranzitnom zonom za drogu iz Latinske Amerike namenjenu Evropi.

Iako nije precizirano državljanstvo ostalih članova posade, očekuje se dalje istraživanje u cilju identifikacije i procesuiranja odgovornih. Ovaj slučaj predstavlja još jedan korak u naporima Senegala u borbi protiv ilegalne trgovine drogom u regionu Zapadne i Centralne Afrike, koji je često bio korišćen kao tranzitna ruta za drogu namenjenu evropskom tržištu.