Milovančević o izboru Vučevića: Da jedan brat bude predsednik, a drugi premijer – bilo bi loše za demokratiju

Milovančević o izboru Vučevića: Da jedan brat bude predsednik, a drugi premijer – bilo bi loše za demokratiju

Urednik političke rubrike portala Nova.rs Vojislav Milovančević komentarisao je u Novom danu izbor Miloša Vučevića za mandatara nove vlade, tvrdeći da je Aleksandar Vučić time predao ključeve vlade svom bratu Andreju Vučiću, a što je izneo i u autorskom tekstu za novi broj lista Nova.

Kako kaže, usledile su reakcije na tekst i optužbe da Nova.rs opet napada porodicu predsednika Srbije:

„Čovek o kojem mi pričamo kaže da radi u Narodnoj banci kao običan član Srpske napredne stranke. A on je, sa druge strane, i te kako uticajan i vodi računa o SNS u Vojvodini. Miloš Vučević jeste čovek koji je u jako bliskim odnosima sa Andrejem Vučićem, on to ne krije i hvali ga. Čak je u jednom gostovanju u emisiji kod advokata Đukanovića kazao da zavidi Andreju što je dobio Vojvodinu na upravaljanje, te da oni imaju takav mozak koji je dobio Vojvodinu na upravljanje,“ kazao je urednik Nove.rs, dodajući da je za demokratiju u Srbiji loše da jedan brat bude predsednik, a drugi premijer, te da je ovako najelegantnije da se na to mesto postavi Miloš Vučević, da bude eksponent jednog brata, ako ne i obojice.

Milovančević je komentarisao i pisanja tabloida o susretu trenera Partizana Željka Obradovića sa pojedinim „antisrpskim“ članovima crnogorske DPS, kako kažu – pred važnu utakmicu:

„Juče je bila vest i da treba da potpiše novi ugovor. To se dešava neposredno pred jednu važnu utakmicu koju Partizan treba da igra. Prorežimski mediji objave jednu fotografiju na kojoj se nalazi Željko Obradović, trener Partizana, sa ljudima koji, kako ti mediji tvrde, proteruju Srbe iz Crne Gore – pa je Željko razočarao navijače Partizana, a i Srbi iz Crne Gore razočarani Željkom. Tu treba najpre reći – Željko Obradović nije javni funkcioner. On nije dužan da bilo kome polaže račune s kim se druži. On jeste dužan navijačima Partizana da polaže račune ali u sportskom aspektu, što se tiče sportskih rezultata. A sa kim će da popije kafu, sa kim će da ode u restoran, sa kim će u provod – to je njegova stvar sa kim će da provodi svoj slobodno vreme.“

S tim u vezi, Milovančević podseća da postoje javni funkcioneri koji se, ako se držimo interpretacije režimskih medija, druže sa ljudima „koji hoće da proteraju Srbe iz Crne Gore.“

Pregovori Obradovića i Partizana – jedan „detalj“ je ključan Sportklub 11:38 Sportklub 11:38 Obradović za SK: Potcenjuju me celog života, to daje snagu! Sportklub 07. mar 2024 Sportklub 07. mar 2024

„Tu mislim na predsednika Vučića koji se i te kako i veoma intenzivno družio sa Milom Đukanovićem. Pomenuću samo dve fotografije: ona gde sa gospodinom iz Emirata sede, pijuckaju vino i dogovaraju Beograd na vodi; ima i ona gde oni sede u nekoj loži i gledaju utakmicu. Ako se vodimo tom logikom prorežimskih medija da Željko Obradović sedi sa ljudima koji žele da proteraju Srbe iz Crne Gore, šta tek reći za predsednik koji sedi sa njihovim šefom, koji naređuju da se proteraju Srbi,“ objasnio je.

Milovančević smatra da je besmisleno to što se radi Željku Obradoviću, što, kako kaže, konstantno pokušavaju da ga prebace sa sportskog na politički teren:

„To se radi da bi on u jednom momentu kazao i sebi i drugima – meni je dosta ovoga, ja sam to što jesam, imam neke rezultate iza sebe, sa razlogom me smatraju najboljim trenerom svih vremena, mogu da radim gde god hoću – dižem ruke i odlazim odavde. Na žalost onih koji to pokušavaju i na sreću navijača Partizana, uveren sam da se to neće desiti. Siguran sam da je ljubav tog čoveka prema klubu koji vodi daleko snažnija od pritisaka koji se na njega vrše ga napusti,“ zaključio je.