Trudo o Putinovom intervjuu: Kanađane „neće prevariti“ ruska propaganda

Trudo o Putinovom intervjuu: Kanađane „neće prevariti“ ruska propaganda

Kanadski premijer Džastin Trudo kaže da direktna propaganda koju promoviše ruski predsednik Vladimir Putin nema uticaja na prosečne Kanađane.

„Putin je izabrao da izvrši invaziju na susednu suverenu zemlju, kršeći prava, suverenitet, teritorijalni integritet Ukrajine i kršeći poredak zasnovan na pravilima koji podupire bezbednost i bezbednost svih nas koji živimo u slobodnim demokratijama širom sveta“, prokomentarisao je Trudo nedavni intervju koji je Putin dao bivšem novinaru Foks njuza Takeru Karlsonu.

Vladimir Putin će, naravno, koristiti bilo koju propagandu u koju bude mogao, ali mogu vam reći da Kanađani neće biti prevareni“, rekao je Trudeau.

On je naglasio da Kanada podržava Ukrajinu ne samo zbog prijateljstva, već i zato što sistem zakona i statuta zasnovan na pravilima štiti sve, a ne samo Ukrajince.

Zbog toga će, dodao je, Kanada nastaviti da pomaže Ukrajini.

Kako je objavljeno ranije ove nedelje, američki medijski ličnost Taker Karlson intervjuisao je ruskog predsednika Vladimira Putina, koji je ponovio različite propagandne klišee, uključujući da bi Rusija mogla da završi rat protiv Ukrajine za tri nedelje ako Zapad prestane da šalje pomoć ugroženoj naciji.