Glumci Ammar Mešić i Stevan Piale na meti tabloida

Glumci Ammar Mešić i Stevan Piale na meti tabloida

Glumci Ammar Mešić i Stevan Piale su postali meta režimskih medija nakon što su otvoreno kritikovali trenutnu vlast u Srbiji. Provladin tabloid objavio je tekst tvrdeći da su obojica glumaca primili po 20.000 evra u kešu za svoje navodne angažmane, uključujući kritiku vlasti i učešće u protestima pod nazivom „Srbija protiv nasilja“.

Međutim, oba glumca su se oglasila na Instagramu negirajući ove navode. Ammar Mešić je izjavio da je tekst potpuno neistinit i pozvao ljude da izađu na glasanje, naglašavajući da će se baviti situacijom na sudu. Stevan Piale je takođe izrazio sumnju u tačnost optužbi, postavljajući pitanje pravnicima da li može da tuži ljude koji su ih optužili.

Napadi na pojedince koji izražavaju kritičko mišljenje o vlasti postali su uobičajena pojava, a glumci, zajedno s drugim javnim ličnostima, suočavaju se s pritiscima zbog svog društvenog aktivizma. Ova situacija ukazuje na izazove s kojima se suočavaju pojedinci u Srbiji dok iznose svoje stavove o političkim pitanjima.