Džil Bajden brani predsedničku kandidaturu supruga

Džil Bajden brani predsedničku kandidaturu supruga

Džil Bajden je u ponedeljak izjavila da je „sve uključena“ u nastojanje predsednika Sjedinjenih Država Džoa Bajdena da ostane kao pretpostavljeni demokratski predsednički kandidat, uprkos pozivima nekih demokrata da odustane nakon što je njegov štetni nastup u debati protiv Donalda Trampa poljuljao njihovo samopouzdanje u njemu.

Sam predsednik SAD-a je odbacio te pozive i ponovo insistirao u ponedeljak da ne napušta trku.

„Uz svu priču o ovoj trci, Džo je jasno stavio do znanja da je sve za“, rekla je prva dama vojnoj gomili u Vilmingtonu u Severnoj Karolini, prvoj od tri države na bojnom polju koje je posetila. „To je odluka koju je doneo, i kao što je uvek podržavao moju karijeru, i ja sam u tome“, rekla je Džil Bajden, koja predaje engleski i pisanje kao profesor na fakultetu.

Njena celodnevna turneja bila je deo šireg napora Bajdenove kampanje da se oporavi od predsednikovog zaustavljenog nastupa protiv Trampa u prošlomesečnoj debati.

Debata je navela neke demokrate u Kongresu i druge da ga pozovu da dozvoli drugom kandidatu da izazove Trampa jer više ne veruju da je 81-godišnji predsednik mentalno i fizički sposoban da pobedi bivšeg republikanskog predsednika u novembru.

Džil Bajden je takođe najavila formiranje organizacione grupe, Veterani i vojne porodice za Bajden-Harisa, tokom kasnijih poseta u ponedeljak u Tampi na Floridi i Kolumbusu u Džordžiji.