Ministar odbrane SAD Lojd Ostin hitno prebačen u bolnicu zbog problema sa bešikom

Ministar odbrane SAD Lojd Ostin hitno prebačen u bolnicu zbog problema sa bešikom

Ministar odbrane Sjedinjenih Američkih Država, Lojd Ostin (70), hitno je prebačen u vojnu bolnicu u Vašingtonu zbog problema sa bešikom, saopštio je Pentagon.

Pentagon je izdao saopštenje u kojem navodi da je Ostin transportovan u bolnicu zbog simptoma koji ukazuju na probleme s bešikom. Bela kuća i Kongres su obavešteni o hospitalizaciji ministra.

Iako se suočava sa zdravstvenim problemima, Ostin će zadržati sve svoje funkcije i obaveze u kabinetu američkog predsednika Džozefa Bajdena, kako je navedeno u saopštenju Pentagona. Ukoliko bude potrebno, Ostinove dužnosti će preuzeti njegov zamenik, koji je spreman za tu ulogu.

Nedavno je javnost saznala da ministar odbrane boluje od raka prostate. Ova bolest je otkrivena kada je tajno operisan u decembru prošle godine, što je izazvalo iznenađenje jer je Ostin krio svoje zdravstveno stanje ne samo od Amerikanaca, već i od predsednika Bajdena.

Ova situacija izaziva pitanja o transparentnosti u vezi sa zdravstvenim stanjem visokih američkih zvaničnika. Ostin je preuzeo odgovornost za skrivanje svoje dijagnoze i javno se izvinio predsedniku Bajdenu i američkom narodu.