Počelo snimanje „Mačijeg krika“

Počelo snimanje „Mačijeg krika“

Snimanje filma „Mačiji krik“ Gorana Paskaljevića, koje je trebalo da počne 2020, ali je sprečeno rediteljevom smrću, počelo je protekle nedelje i prema najavama trebalo bi da bude završeno za četiri sedmice.

Sinovi Gorana Paskaljevića, i naslednici Nova Filma, Vladimir i Petar Paskaljević odlučiči su da nastave produkciju filma za koji su scenario napisali Goran Paskaljević i Đorđe Sibinović, a režiraće ga srpsko- kanadska rediteljka Sanje Živković.

Planirano je da postprodukcija filma bude završena do kraja februara sledeće godine, premijera se očekuje iduce godine, ali, kako navode producenti, film premijerno možda bude prikazan na Festu 2025. godine.

Rediteljka filma vec bila na TIFF-u (Toronto International Film Festival) i  mnogim drugim festivalima sa svojim prvencem (Easy Land, a producenti se nadaju da ce s novim filmom biti prihvaćena i na drugim festivalima.

Po završetku filma, očekuju se i bioskopske projekcije u domaćim bioskopima.

Roditeljska odgovornost, opstanak i univerzalna bezuslovna ljubav teme su filma „Mačiji krik“ koji je jdriljiva priča o radniku i njegovoj supruzi koji se bore za starateljstvom nad svojom unukom

Film su podržali Filmski Centar Srbije, od Telefilm Canada i Hrvatski Audio-Vizuelni Centar. a koproducenti i izvršni producenti filma su CinnamonFilms iz Beograda.