U šoping centru Plaza u Kragujevcu otvoren vakcinalni punkt

U šoping centru Plaza u Kragujevcu otvoren vakcinalni punkt

Dom zdravlja Kragujevca je u saradnji s gradskom upravo otvorio sedmi vakcinalni punkt u Kragujevcu, u šoping centru „Kragujevac Plaza“.

Tu će svakodnevno do 12.00 do 20.00 časova građani moći da prime vakcine Sinofarm, Fajzer ili Astrazeneka protiv koronavirusa.

Na punktu u „Plazi“ u vreme njegovog otvaranja nije bilo gužve, a građani koji su se vakcinisali nisu dobijali poklon-vaučere, kao u Beogradu.

Organizatori su naveli da su želeli da izbegnu „grešku“ iz Beograda: da se ne stvara gužva i da se izbegne širenje infekcije, ali nisu isključili mogućnost da zakupci lokala kasnije nagrade vakcinisane građane.

Direktor Doma zdravlja, Vasilije Antić, rekao je da je u Kragujevcu do sada prvu dozu vakcine protiv koronavirusa primilo oko 64.500 građana, a revakcinisano je oko 55.000.

On je novinarima rekao da se svakoga dana u Kragujevcu na vakcinaciju javi po 500 građana zainteresovanih za bilo koju vrstu vakcina, ali „u poslednje vreme više za Fajzerovu“.

Ako se vakcinacija nastavi dosadašnjim tempom, do početka juna dostići će 50 odsto odraslih stanovnika Kragujevca, rekao je Antić.