Brat obolele Kragujevčanke: Odgovorili iz bolnice u Japanu, dogovoren sastanak

Brat obolele Kragujevčanke: Odgovorili iz bolnice u Japanu, dogovoren sastanak

Kragujevčanka Ana Miletić, koja boluje od najtežeg oblika tumora na mozgu, i dalje čeka odlazak na lečenje u Japan, iako je za to novac prikupljen pre mesec dana. Za lečenje na Univerzitetskoj klinici u Tokiju još nije dobila pristanak te japanske ustanove za dolazak na terapiju inovativnim lekom. Na putu dobijanja medicinske vize isprečile su se administrativne prepreke bolnice koja treba da odobri prijem i datum početka lečenja.

Njen brat Đorđe Bojović kaže za N1 da je danas u toku prepodneva dobio mejl srpske ambasade u Japanu da je bolnica u Japanu konačno odgovorila na poziv za sastanak i da će u toku sutrašnjeg dana biti organizovan susret predstavnika naše ambasade u Japanu i direktora klinike.

„Navršava se tri meseca kako je Ana operisana na klinici u Beogradu, dijagnostikovan joj je glioblastom, i mi smo nakon toga pokušali sve što možemo da joj pomognemo, ali nakon terapije koje su završene prošlog utorka, sve opcije daljeg lečenja u Srbiji su iscrpljene“, priča Bojović.

Kako je naveo, preko ambasade Srbije stupili su u kontakt sa univerzitetskom klinikom u Tokiju.

„Ta klinika pruža izlečenje ove bolesti u 92 posto slučajeva. Dobili smo mišljenje profesora Tanake da je moja sestra dobar kandidat za lečenje i pitao nas koje je najkorije vreme da dođemo. U istom pismu stoji cenovnik, i na osnovu njega smo se obratili javnosti, i uz pomoć naših građana uspeli smo da skupimo novčana sredstva od 400.000 evra za bolničko lečenje“, kazao je Bojović.

Mislili su da su, kako je rekao, najveći deo posla uradili.

„Isprečile su se nenadane prepreke, bolnica u Japanu nije odobrila još uvek njen prijem. Naša ambasada je učinila sve, u više navrata su tražili sastanak sa klinikom. Ali je bolnica u Japanu ostala nema za sastanke. Ono što je novo, danas u toku prepodneva dobio sam mejl naše ambasade u Japanu da su konačno odgovorili na poziv za sastanak, i da će u toku sutrašnjeg dana biti organizovan susret naše ambasadorke u Japanu i direktora klinike“, izjavio je sagovornik N1.

On je još jednom zahvalio ambasadi Srbije u Japanu i zamolio ih „da daju i poslednji atom snage“.

„Jer je život moje sestre u njihovim rukama, da izboksuju da moju sestru prime u kliniku“, kaže.

Govoreći o tome zašto Ana nije primljena u bolnicu, Bojović kaže da ona nije prvi kandidat koji konkuriše za lečenje u toj klinici.

„Tamo je hteo da se leči Luka Kurjački, od njih smo dobrim delom i saznali informaciju. Mi smo krenuli njihovim putem. Nažalost, Luka nije stigao da dođe do te klinike. Ja zato apelujem na sve, da učine sve što mogu da ne dođe do toga da moja sestra ne stigne u Japan. Situacija je urgentna, imamo novac, imamo poziv od profesora Tanake, samo nam treba jedan potpis da moja sestra može da ode“, naglasio je Bojović.