Selektor Sančez kaže da Katar ima šta da dokaže protiv Senegala

Selektor Sančez kaže da Katar ima šta da dokaže protiv Senegala

Katar želi da dokaže da može da se takmiči na najvišem nivou kada se suoči sa Senegalom, rekao je u četvrtak selektor Feliks Sančez uoči okršaja koji bi mogao osujetiti njihove nade za Svetsko prvenstvo.

Šampioni Azije se nadaju da će izbeći da postanu četvrti domaćini koji su eliminisani u prvom kolu finala posle Švajcarske, Čilea i Južne Afrike 1954., 1962. i 2010. godine.

Katar je izgubio 2-0 od Ekvadora u prvoj utakmici turnira nakon razočaravajuće igre, zbog čega su mnogi navijači napustili stadion 20 minuta pre kraja.

„Nadam se da možemo da igramo slobodno i bez pritiska i da budemo bolji od onoga što se desilo u prvoj utakmici, ovaj tim ima poentu da dokaže“, rekao je Sančez na konferenciji za novinare.

„Utakmice kontrolišu mnogi faktori, ali najvažnije je da damo sve od sebe, na Svetskom prvenstvu ako ne date sve od sebe bićete kažnjeni.

Španski selektor je nagovestio da nije očekivao još jedan razočaravajući nastup protiv Ekvadora i želeo je da tim igra sa svojom uobičajenom ličnošću i učini više.

„Emotivno, stvari su bile veoma teške i suočavanje sa Svetskim prvenstvom je potpuno drugačije. Nadam se da će nastup biti jednako konkurentan protiv Senegala“, dodao je on.

Sančez je rekao da se tim distancirao od spoljnih kritika i da su igrači fokusirani da daju sve od sebe.

„Nismo pružili radost navijačima, ali smo se trudili da izbegnemo negativnu vibraciju proteklih dana“, rekao je on.

Sančez ne veruje da rani izlazak sa Mundijala znači kraj katarskog projekta u fudbalskom smislu.

„Mi smo mala zemlja, najmanja domaćin Svetskog prvenstva. Pripremili smo se za mogućnost prevremenog izlaska, ali to ne znači kraj projekta.

„Uveren sam da će Katar nastaviti svoj projekat da zadrži jak tim, da se takmiči i da se kvalifikuje za predstojeće turnire“, dodao je on.

Rezultati arapskih timova na Mundijalu izazvali su ljubomoru kod igrača Katara, rekao je vezista Ismail Mohamed.

Saudijska Arabija je zapanjila svet kada su se vratili sa gola i pobedili Argentinu, dok su Tunis i Maroko remizirali bez golova protiv Danske i Hrvatske.

„Svakako, rezultati arapskih timova su nas učinili ljubomornim i (želeli) da damo sve od sebe, bez obzira šta se dešava van terena“, rekao je Mohamed.

Holandija, koja je savladala Senegal sa 2-0, i Ekvador vode u Grupi A sa tri boda pre nego što se sastaju takođe u petak.