Zbog prebrze vožnje Beograđaninu zabrana upravljanja vozilom, kazna rada i novčana

Zbog prebrze vožnje Beograđaninu zabrana upravljanja vozilom, kazna rada i novčana

Pedesetčetvorogodišnjeg muškarca iz Beograda sudija za prekršaje je u hitnom postupku zbog prebrze vožnje kaznio sa 240 sati rada u javnom interesu, novčanom kaznom od 220.000 dinara, s 25 kaznenih poena i uz zaštitnu meru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od jedne godine.

Za još dva prekršaja takođe okarakterisana kao nasilnička vožnja, izrečena mu je novčana kazna od 40.000 dinara i devet kaznenih poena, saopštilo je Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Taj vozač je kažnjen pošto je posada neoznačenog policijskog vozila – „presretača“ u Čajetini izmerila da je „BMV“ vozio brzinom od 140,2 kilometra na čas na delu puta gde je ograničenje 60, a potom je na Zlatiboru vozio brzinom od 125,6 kilometara na čas na delu puta gde je ograničenje 80.

Isti vozač je u zlatiborskom selu Smiljanski Zakosi pretekao putničko vozilo na mestu gde je to zabranjeno, a zatim je u mestu Vodice vozio brzinom od 161,6 kilometara na čas na delu puta gde je ograničenje brzine 60 kilometara na čas.