Urednik „Sjeničkih novina“ preminuo od posledica ranjavanja

Urednik „Sjeničkih novina“ preminuo od posledica ranjavanja

Administrator i urednik „Sjeničkih novina“ Edin Hamidović (48) iz Sjenice preminuo je u Kliničkom centru u Kragujevcu od posledica ranjavanja prošlog petka, 6. avgusta, kada je na njega pucao sugrađanin čiji su inicijali E.L.

Urednik „Fejsbuk“ stranice „Sjeničke novine“ izrešetan je u centru Sjenice, naočigled supruge i djece, a E.L. koji je osumnjičen da je u njega pucao od tog trenutka je u bekstvu, preneli su mediji.

Edin Hamidović je preminuo sinoć u Kliničkom centru u Kragujevcu, a informaciju o smrti novinara saopštile su „Sjeničke novine“ na svom „Fejsbuk“ profilu.

Prema pisanju medija, sukob između Hamidovića i E.L. nastao je nekoliko meseci ranije zbog tekstova u „Sjeničkim novinama“.

Pojedini mediji i lokalni političari navode da je sukoba došlo i zbog političkih svađa i netrpeljivosti.

Hamidović, koji je bio teško povređen, operisan je u novopazarskoj Opštoj bolnici, a u nedelju, 8. avgusta, je zbog naglog pogoršanja stanja transportovan u Klinički centar u Kragujevcu gdje je sinoć preminuo.

Sumnja se da je napadač napustio Srbiju, a zbog sumnje da mu je pomogao da ilegalno pređe granicu sa Crnom Gorom, policija je uhapsila R.Đ. (36) iz Sjenice.