Osumnjičeni za pucnjavu optužen za 7 tačaka za ubistvo prvog stepena

Osumnjičeni za pucnjavu optužen za 7 tačaka za ubistvo prvog stepena

Muškarac optužen da je otvorio vatru iz puške sa krova na gomilu ljudi koji su gledali paradu 4. jula u blizini Čikaga, pretvarajući proslavu praznika u još jednu nacionalnu tragediju, optužen je u utorak. sa sedam tačaka za prvostepeno ubistvo.

Ako bude osuđen, osumnjičeni, 21-godišnji Robert E. Krimo III, suočiće se sa maksimalnom kaznom doživotnog zatvora bez mogućnosti uslovnog otpusta ako bude osuđen, rekao je tužilac države Ilinois Erik Rajnhard najavljujući optužbe na konferenciji za novinare.

Tužilac je rekao da su nakon prvostepenih optužbi usledile desetine dodatnih optužbi pre okončanja istrage i da će zatražiti da Krimo ostane u pritvoru bez jemstva na prvom pojavljivanju osumnjičenog pred sudom u sredu.

Vlasti su saopštile da je Krimo planirao napad nedeljama i da je najmanje dva puta ranije bio u pažnji vlasti na izveštaje da je pretio samoubistvom ili da je povredio druge, rekli su lokalni zvaničnici u utorak.

Vlasti su saopštile da je osumnjičeni nasumično ispalio više od 70 metaka sa krova na ljude koji su gledali paradu u ponedeljak u Hajlend parku u Ilinoisu, a zatim je pobegao maskiran kako bi se stopio sa paničnom gomilom, saopštile su vlasti u utorak.

Čikago: Policija privela napadača