Pet osoba uhapšeno zbog sumnje da su ubili čoveka kod Kraljeva, pa lažirali udes

Pet osoba uhapšeno zbog sumnje da su ubili čoveka kod Kraljeva, pa lažirali udes

Pet osoba uhapšeno zbog sumnje da su ubili 41-godišnjeg muškarca iz Trstenika, dok su se vozili sa njim u automobilu, a potom namestili da izgleda kao da je stradao u saobraćajnoj nesreći, piše RTS.

Uhapšeni su braća D. V. (1998) i D. V. (1997) iz Trstenika, kao i K. R. (2002) iz Kruševca, Z. V. (1972) i D. L. (1950), obojica iz Trstenika, zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo, saopštila je policija u Kraljevu.

Sumnja se da je u mestu Rudno kod Kraljeva sinoć, oko 22 časa, došlo do svađe i tuče sa 41-godišnjim muškarcem u jednom ugostiteljskom objektu, a zatim ispred njega.

Potom su, kako se navodi, ušli sa njim u automobil marke ”folksvagen“ i dok je upravljao vozilom, zadali mu više udaraca po glavi i telu.

D. V. (1998) ga je, kako se sumnja, nakon toga više puta posekao nožem, usled čega je 41-godišnjak vozilom sleteo s puta.

Prema sumnjama, braća D. V. i D. V. nastavila su da udaraju 41-godišnjaka koji je od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta.

Petorica osumnjičenih terete se da su, kako bi prikrili izvršenje krivičnog dela, telo stavili u takav položaj da izgleda kao da je nastradao u saobraćajnoj nezgodi.

Određeno im je zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu će biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.